Open Architecture

The Street, Plaxtol


This family home is a gorgeous property overlooking the greenbelt and an Area of Outstanding Natural Beauty in Plaxtol. The client sought an extensive renovation to bring the house up to date and take in the beautiful garden and surrounding views. A single storey side extension made way for a new living area with green roof and a wood burning stove which allowed for the creation of a protected patio area with an outdoor kitchen. The front door was moved and a new recessed porch was formed to make for a more defined entrance area. A double storey extension created two new bedrooms and bathrooms including the addition of a zinc clad double dormer window built as a stunning feature allowing light to flood in and frame the wonderful countryside views. Other internal reconfigurations allowed all bedrooms to have an ensuite and private spaces. The best features of this property are the continuous views and connectivity with nature through large single panes of glass and corner bifold sliders to the rolling fields beyond.

 

SIMILAR PROJECTS


We are inspired by the people we work with